Helle

30/9

Kategori: Allmänt

Tack så jättemycket alla härliga vänner för gratulationerna och presenter igår! Hade en jättemysig födelsedag.
 
Idag blir det söndagsmiddag med familjen på ulvereds hjorthägn, ska bli mycket spännande.
 
Ha en fin söndag!
 
Kraam ♥
 

28/9

Kategori: Allmänt

Åh vilken härlig dag det blev igår. Vilken energi jag fick. Var på jobbet och träffade härliga kollegor. Jag bjöd på tårta och vi hade det väldigt trevligt. Saknar dom riktigt mycket faktiskt. Efter det blev de fika med Dan, också väldigt trevligt. Av honom fick jag en present.
 
 
En riktig ego-tavla. Nä men den va jättefin, det har han gjort bra! Tack Dan!
 
Va väldigt trött sen igårkväll.... somnade tidigt och sov idag till 10.00.... oopps. Om det är något som jag är bra på just nu så är det att sova. Hehe.
 
Ha en härlig fredag mina vänner.
Kraam ♥

27/9

Kategori: Allmänt

Hej vänner!
Allt bra?
 
Ingen kan väl ha missat Lindex samarbete med Missoni? Gillade delar av denna kollektionen. Var väldigt mycket mönster nästan lite för mycket för min smak ibland. Var en lite sväng på stan igår och det fanns juh inte mycket kvar på Lindex direkt, men en liten grej köpte jag. 
 
Fin påse.
 
 
En liten väska. Som jag ska änvända till att ha alla mina tabletter i. Tanken är att ha den i min stora väska, så blir det lätt att hitta tabletterna när jag ska ha dom. 
Att en liten del av priset går till att bekämpa bröstcancer gjorde juh att det va mycket lättare att köpa :)
 
Kraam ♥
 

25/9 - igen

Kategori: Allmänt

Denna texten som jag har lånat av ungcancer är något bland det bästa jag läst. Läs det och tänk efter :)
 
Det är nästan aldrig bara den som fått diagnosen cancer som drabbas. Runt om finns familj, vänner, släkt och arbetskamrater. Just nu håller vi på att sammanställa en liten handbok för anhöriga med tips och råd. 

- Stanna kvar. Många blir rädda och drar sig undan från den drabbade. Stanna kvar.
- Lyssna.
- Kom inte med råd eller säg ”jag vet hur det känns” om du inte själv varit drabbad.
- Förvandla inte den drabbade till ett offer. Ingen har någonsin överlevt cancer för att andra tyckte synd om hen.
- Behåll er relation så ”vanlig” som möjligt.
- Fråga gärna din närstående som insjuknat på vilket sätt du bäst kan finnas där. Ställ hellre en fråga för mycket än ingen alls. 
- Respektera den sjukes gränser. Tro inte att du vet vad som är bäst. 
- Ta hand om din egen sorg, rädsla och ångest. Se till att du har andra att prata med så att den sjuke inte behöver trösta dig.
- Fråga om du kan hjälpa till med praktiska saker såsom att se efter den sjukes hem, ringa nödvändiga samtal, följa med till läkaren, handla/laga mat etc.
- Kom ihåg – den drabbade är fortfarande en person. En person med en sjukdom. Inte en sjukdom som tagit över en person.
 

Kraam ♥

25/9

Kategori: Allmänt

Godmorgon!
 
Igår va en sån dag då jag än en gång kände att jag har tagit helt rätt beslut. Hängde med Danne hela dagen.... vi gjorde en massa olika saker. Kommer att ha sjukt ont och vara så trött idag istället. Men det är lätt värt det. Uppskattar såna dagar som igår jättemycket. Det är vardagslyx för mig. Tack Danne ♥
 
Hoppas allt är bra med er?!
Kraam ♥

24/9

Kategori: Allmänt

Har haft en riktigt härlig helg. Mys i ugglarp i fredags. I lördags var vi tjejer hos Jennie. Åt god mat och hade det väldigt trevligt. Igår åkte jag mest runt och hälsade på folk och så :) Avslutade söndagen med en middag med hela familjen... Precis så som jag vill att det ska vara! 
 
Angående läkarbesöket förra veckan. Det var inte så mycket vätska, så läkaren ville inte sticka i min mage. Jag ska dit nästa vecka och kolla läget då. Är det tillräckligt med vätska då så kommer behandlingen att ske den veckan. Då kommer dom att först sticka och tömma ut all vätska och sedan spruta in cellgiftet direkt in i magen. 
Så har nu en vecka utan läkarbesök... ganska så skönt faktiskt :)
 
Ha en bra vecka ni med.
 
Kraam ♥

21/9

Kategori: Allmänt

19/9

Kategori: Allmänt

Hej!
 
Ikväll är första kvällen på säkert på veckor som jag är ensam i min lägenhet. Det känns både och... jag som brukar älska att vara själv och tända massa ljus och krypa upp i soffan. Men nu vet jag inte riktigt vad jag känner.... 
 
Idag fick jag äntligen träffa Charlotte på en lunch. Så härligt... mycket att ta igen om man säger så :) Tack för idag vännen!
 
Imorgon är det sjukan som gäller igen.... mitt andra hem ;)
 
Ha det bra och ta hand om er!
 
Kraam ♥

17/9

Kategori: Allmänt

Hej vänner!
 
Allt bra? Här är det som vanligt helt okey liksom. Har inte så mycket att säga egentligen.... dagarna rullar på. Blir mycket sömn som jag skrev innan. Jag får liksom planera dagarna efter det.... typ om ja ska träffa någon/några på kvällen då måste jag hinna med att sova innan. Ändå är det 1.5 till 2 timmar sen blir jag så sjukt trött och får såå ont i magen/ryggen. Men som ni vet så är jag juh en ganska social människa och behöver träffa folk och vänner så jag gör det ändå och sover hellre lite mer sen. Har hunnit med en hel del mysiga fikor och middagar i veckan, tack! 
 
På sjukfronten (för er som undrar) så vet jag inte så mycket just nu... Tog ett beslut förra veckan att vi skulle spruta in cellgifter direkt in i magen... men för att kunna göra det så måste vi vänta på att magen ska vätskefyllas igen så dom kan sätta in nålen nånstans. Så vi får se lite vad och när det händer.... 
 
Ta hand om er!
Kraam ♥

11/9

Kategori: Allmänt

Jag har aldrig riktigt förstått mig på sjuka människor som kan sova hur mycket som helst. Förrän nu.... det känns som att sova är min enda hobby just nu. Jag sover hela tiden.... Igår sov jag mellan 4-5 timmar i omgångar på dagen men hade ändå inga problem med att somna och sova hela natten. Min kropp orkar helt enkelt inte. 
 
 
Det jag gjorde igår var bland det jobbigaste jag någonsin gjort. Men antagligen mycket nödvändigt. 
Jag älskar er alla galna och snygga jobbarkompisar! NI betyder så otroligt mycket för mej. 
 
Kraam ♥

8/9

Kategori: Allmänt

Hej!
Nu har det varit tyst ett tag igen... för jag fick åka in till sjukan och läggas in i onsdags. Fick ännu ondare och mådde ännu mer illa än innan. Det visade sej att det blivit en hel del vätska i magen. Fick tömma magen på 2,5 liter vätska. Känns oerhört mycket skönare nu. Är väldigt öm i magen efter ingreppet och så klart de andra "vanliga" smärtorna finns där. Men ändå bättre. 
 
Hoppas allt är bra med er?!
Kraam ♥
 
 

3/9

Kategori: Allmänt

Jag brukar inte ofta tycka synd om mej själv... men idag gör jag nästan det. Som ni säkert vet vid detta laget så  äter jag två olika morfintabletter. När jag skulle hämta ut nya nu i helgen så fanns dom inte. Inte på nåt apotek i hela Halmstad. Jag kan juh även säga att hon som jobbade på apoketet inte direkt va trevlig heller, hon verkarde tro att jag åt tabletterna för att jag tyckte de va skoj och inte för att jag har ont.
Hon va då tvungen att beställa dessa.... Så jag har det inte jätteskoj just nu. De tabletter jag har får jag endast äta 4/dag så har väldigt ont... Som tur är så kan jag sova ganska mycket.... Idag är jag inte direkt pigg på något. Hoppas verkligen att tabletterna kommer idag annars vet i fasen hur de ska gå att jobba imorgon.... 
 
När jag mår bättre lovar jag att berätta om världens bästa överaskning som mina underbara jobbarkompisar fixat till mej i fredags. 
 
Kraam ♥