Helle

28/11

Kategori: Allmänt

Idag har jag och mamma varit och träffat personal på Palliativa konsultteamet PKT inne på sjukhuset i Halmstad. Ja det låter jättehemskt det tyckte jag med när jag först blev kontaktad av dom. Men nu när jag varit inne och träffat dom så har jag helt andra tankar. De vi träffade är "experter" på smärtlindring. Fick lite nya tabletter mot illamåendet och även sömntabletter som jag kan använda dom nätter som det behövs. Pratade även en hel del om min viktminskning som inte är så bra. Ska testa några näringsdrycker för att se om det hjälper. Själv hoppas jag juh på att illamåendet går över så att jag helt enkelt kan äta vanlig mat. Det hade juh såklart varit det allra bästa! 
Eftersom jag mer eller mindre bor i Hylte just nu så ska jag bli kontaktad av en kommunsköterska som ska kunna komma till bostaden och hjälpa mej om det är något jag behöver. 
 
Kraam ♥

26/11

Kategori: Allmänt

Hej!
 
Dålig uppdatering igen.... ja jag vet det är dåligt. Men det är inte så jätteskoj att skriva att man mår dåligt hela tiden. 
Det värsta av allt i hela denna grejen är att jag måste se alla som jag tycker om må dåligt. Jag hatar verkligen det. Jag skulle göra vad som helst för att dom inte skulle se eller förstå hur dåligt jag mår. Det är inte lätt när man vet att det beror på en själv att de mår dåligt. Det gör ont i mitt hjärta av allt skit. 
 
Denna helgen har jag mått illa hela helgen. Har knappt kunnat röra på mej utan att jag har behövt spy.... Så det har blivit mycket soff/sängliggande. Är ändå så glad för mina vänner som tar sig tid att komma hit och hälsa på, det uppskattar jag.
Fick i torsdags världens finaste present av en av de finaste människorna jag vet. Gud vad glad jag blev och det betyder så himla mycket. Man ska visa vad man känner när man kan och innan det är försent. Glöm aldrig det! Som jag sagt innan, livet är kort och kan ändras mycket snabbt. 
Ta hand om varandra nu!
 
Kraam ♥

21/11

Kategori: Allmänt

Idag var det dags för att tömma magen. Eftersom det är röntgen inbokat imorgon och dom ser mycket bättre juh mindre vätska det finns i magen. Detta är som ni vet ett ingrepp som jag verkligen avskyr. Men de lovade mig att jag skulle få lugnande tabletter och en massa bedövning. Jag kände att jag har juh liksom inget val.....
 
Eftersom det var en väldigt lugn dag idag på mottagningen så började sköterskorna med att ge mig taktil massage. Ska nog vara en mjuk och avslappnande massage om jag förstod det hela rätt.
Fick både på fötterna och händerna. Det var mycket skönt faktiskt. 
 
Den här lugnande tabletten som jag fick hjälpte absolut inget alls.... Jag fick då en liten gråtattack och grät en stund, Jag tänkte juh på dom två andra gångerna som hade gjort så himla ont. Ville inte ha det så denna gången.... Men min läkare är juh underbar. Kände inget alls denna gången. Så gott!
 
Här har ni sprutorna (ca 20cm långa) som används för att föra in slangen i magen. 
 
Ca 3 liter vätska fick de ut från magen denna gången. Det känns jätteskönt såklart. Magen känns inte alls som en ballong just nu. Får se hur länge det varar denna gången :) Jag trodde även att kräkningarna skulle blir bättre men icke.... vilade lite när vi kom hem från sjukan. När jag gick upp från sängen då var det dags igen... att kräkas :(
 
Kraam ♥
 
 

19/11

Kategori: Allmänt

Hej måndag och ny vecka, 
Helgen har varit sådär... Började med att jag i fredags kände mej ännu mer hängig än vanligt. Visade sig då att jag hade feber. Den höll i sig och på lördagen började det även kännas som att jag hade urinvägsinfektion. Sved när jag kissade och jag va på toa va 5 minut ungefär. Det är verkligen inte en skön känsla.... Förutom detta så är det juh ändå som vanligt. Smärta i magen, illamående och ja allt det som det brukar vara. Just då kände jag att jag va väldigt trött på allt. Alltså räcker det inte med det jag redan har? Men jaja vi ringde in till "min" avdelning på sjukhuset. De är så himla snälla och bra där så de tyckte jag skulle komma in direkt och ta prover och kolla upp detta. Är så himla glad att jag slapp akuten eller åka till en vårdcentral. Det endra braiga i all skit är att jag får lite förtur ;) Det slutade iaf med att jag fick antibiotika och de tror att det är urinvägsinfektion. Man kan juh inte undgå att tänka på att det är den jäkla tumören som börjat trycka på fel ställe.... men som tur va så trodde inte dom det. Så vi tror på sjukan!  
 
Redan igår började jag känna mej mycket bättre. Så det kom ett härligt gäng på fika hit. Det gjorde hela min helg. Så mysigt! Såna eftermiddagar älskar jag.... Tack till er som va här ♥
 
Hur har er helg varit? Bättre än min hoppas jag?!
 
Kraam ♥

15/11

Kategori: Allmänt

Heeeeej!
 
Har haft fullt upp... igen ;)
 
Har blivit mycket fika dom senaste dagarna. Har varit inne i stan och hälsat på lilla Noomi och hennes mamma.
 
Väldigt trevligt och Noomi va så söt, snäll och liten. Sa knappt någonting medans vi var där. Efter det åkte jag även och hälsade på jobbet. Träffade tyvärr inte så många kollegor. Men en del.... Gud vilken energi jag fick av att träffa dom. Vilka härliga människor! Jag saknar mina jobbarkompisar. 
 
Igår började jag dagen med ett besök hos Erika och klippte håret. Var välbehövligt :) Mycket trevligt att träffa Erika och prata lite. Fick även krama Pippi. Tack för messen och för att du är du och bryr dej!
Sedan fick jag besök av kusin Sandra. Var länge sedan vi sågs så två och en halvtimme bara sprang iväg :) Inte så lång tid till nästa gång Sandra, okey?! :)
 
Idag har jag inget planerat och det är väldigt skönt faktiskt. MIn kropp säger tyvärr ifrån när jag har haft ett par dagar då jag gjort en del saker. Så nu gäller det att lyssna på kroppen och ta det lugnt! 
 
Ha det så bra och ta hand om varandra. Kraaam ♥

11/11

Kategori: Allmänt

En helg med mycket blandade känslor är snart slut. Det vanliga med smärta, illamående och kräkningar. Det har blandats med goda middagar, fikor och undebara människor.
Tar jag mig bara tiden att ta det lugnt och vilar en hel del så får jag ut mycket mer av dagarna. I fredags eftermiddag/kväll var det fika på glasberget. Jag, Jennie och Lina hade en väldigt mysig stund. Det var väldigt mycket känslor inblandade den kvällen. Det är så skönt att kunna skratta men även gråta tillsammans med sina vänner. Det känns så ärligt och äkta. Jag har sagt det innan men måste säga det igen, jag har världens bästa vänner. Jag älskar att vi kan prata om allt tillsammans.
 
Lördagen började med fika på glasberget igen.... ja jennie jag ska ta med eget kaffe nästa gång ;) Denna gången var det jag, Jennie, Hanna, Åsa och lilla Sanna. Mycket trevligt att gosa med sitt lilla fadderbarn. Får ta tillvara på tiden när dom är här och hälsar på. Skit att vi bor så långt ifran varandra :( Sedan va det dags för Farmor och Farfar att bjuda på hemmagjord ärtsoppa. Riktigt gott och det passar så bra denna årstiden. Dagen avslutades med soffhäng med Danne, några filmer och sedan somna i soffan. Som sagt en riktigt bra helg som blandas med det dåliga.... Men just nu väljer jag att fokusera på det som är bra och ger mig energi :) 
 
Måste även bli bättre på att fota och lägga ut lite bilder... vet att det är mycket roligare att läsa då. Det tycker jag själv. Ska försöka bättra mig på detta. 
 
Hur har er helg varit mina vänner? Berätta gärna, alltid skoj att läsa :)
Ta hand om er!
 
Kraaam ♥
 

9/11

Kategori: Allmänt

Fredag! Fast jag inte jobbar längre och har fasta rutiner så är det ändå himla skönt med helgerna :) Dom flesta andra är juh lediga så oftast hinner man juh träffa lite folk. Dagen idag började med fika med Eas och Lina. Mycket trevligt, de gottegrisarna ska iväg i helgen. De ska på bo hotell, gå på spa och bara mysa.... Jag vet iaf en som är jätteavundsjuk ;) Men så härligt för dom och dom är såå värda det. 
 
Igårkväll var det dags att för första gången byta plåstret på hemmaplan och med hjälp av min assistent så gick det mycket bra. 
 
Ha en härlig helg mina vänner!
 
Kraam ♥

7/11

Kategori: Allmänt

Hej mina vänner!
 
Nu är jag hemma igen och vill tacka för alla fina ord, här, på facebook, instagram och sms. NI är helt underbara och det gör verkligen allt mycket lättare. Skulle vilja ge er alla en bamsekram!! ♥
 
Väldigt skönt att vara hemma. Men har ändå en ganska jobbig känsla i kroppen. Det känns liksom som att detta bara är början på allt som kommer framåt. Det jag var inlagd för nu var för att jag har nu fått mofinplåster som jag ska byta var 3dje dag istället för att ta ca 15tabletter/dag som innan. Har även kvar mina oxynormtabletter som jag ska ta vid behov om jag får ont. Har redan behövt två idag :( Men men vi får tro på detta nu.
Fick juh även veta att vätskan i magen har kommit tillbaka, jag ser nu ut som ballong igen. Sådär skoj. Läkaren vill inte riktigt tömma magen för ofta, för juh mer man tömmer desto snabbare kommer vätskan tillbaka. Att tömma magen var även bland det värsta jag varit med.... gjorde så jäkla ont och va såååå obehagligt. Ska också göra en röntgen till framåt för att se ännu mer hur det ser ut.
Så ja ni förstår juh själva... Det var juh inte riktigt sista gången på ett tag som jag var där.Och jag vet vad jag har att vänta och det känns förjävligt.
 
jagorkarsnartintemer
 

Men mitt i allt det jobbiga så vill jag säga igen att jag har världens bästa familj och vänner. Jag hade aldrig klarat mej utan er. Jag kan inte i ord beskriva vad och hur mycket ni betyder för mej! Jag älskar er!
 
Kraam ♥

 

Gästbloggar

Kategori: Allmänt

Hej alla !
 
Om ni undrar varför inte Helle skriver på ett tag så kan ni läsa här 
 
westeborg.blogg.se
 
Inget allvarligt som hänt, men fick checka in på hotell Sjukan ett par dagar. 
Iaf så säger hon Kraam till er alla.
 
Mamma Westeborg

2/11

Kategori: Allmänt

Hej på er.
 
Tyvärr fortsätter jag att klaga just nu.... Mår fortfarande inte alls bra. Jag hatar att känna känslan att jag bara blir svagare och svagare, jag orkar juh inte göra någonting. Det här är inte skoj. Jag känner inte igen mig själv längre. 
Tycker så himla synd om mina nära som måste vara med om detta. Tänk att stå utanför och bara se på och inte kunna göra något.... så jäkla maktlös man känner sig. 
Jag skulle betala mycket för att få vara "normal" igen... om så bara för en dag. Snälla ta tillvara på det ni har. 
 
Kraam ♥